Potpisan Sporazum o saradnji na polju zapošljavanja

Bez autora
Jul 21 2011

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i zamenik direktora NIS - Gazpromneft Dimitrij Fomenko potpisali su danas u Novom Sadu Sporazum o saradnji na polju zapošljavanja. Ovaj sporazum je deo projekta “Nova šansa” koji NIS sprovodi od marta ove godine, a namenjen je zaposlenima u ovoj kompaniji koji žele da iskoriste program stimulativnih otpremnina (Program 750) i potom pokrenu sopstveni posao. Sporazum o saradnji Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova obezbediće neophodnu podršku svim zainteresovanim radnicima, i omogućiti im prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i sticanje novih veština i znanja, koja će im pomoći pri zasnivanju sopstvenog preduzeća ili posla. NIS će na ovaj način u saradnji sa pokrajinskim organima, omogućiti unapređenje programa zapošljavanja radnika koji iskoriste otpremninu, olakšati saradnju sa pokrajinskim fondovima, izvođenje kvalitetne prekvalifikacije i na taj način i ojačati privatno preduzetništvo u pokrajini, a posebno u gradovima u kojima kompanija ima najviše zaposlenih - Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu.

Potpisan Sporazum o saradnji na polju zapošljavanjaPokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i zamenik direktora NIS - Gazpromneft Dimitrij Fomenko potpisali su danas u Novom Sadu Sporazum o saradnji na polju zapošljavanja.

Ovaj sporazum je deo projekta “Nova šansa” koji NIS sprovodi od marta ove godine, a namenjen je zaposlenima u ovoj kompaniji koji žele da iskoriste program stimulativnih otpremnina (Program 750) i potom pokrenu sopstveni posao.

Sporazum o saradnji Pokrajinskog sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova obezbediće neophodnu podršku svim zainteresovanim radnicima, i omogućiti im prekvalifikaciju, dokvalifikaciju i sticanje novih veština i znanja, koja će im pomoći pri zasnivanju sopstvenog preduzeća ili posla. NIS će na ovaj način u saradnji sa pokrajinskim organima, omogućiti unapređenje programa zapošljavanja radnika koji iskoriste otpremninu, olakšati saradnju sa pokrajinskim fondovima, izvođenje kvalitetne prekvalifikacije i na taj način i ojačati privatno preduzetništvo u pokrajini, a posebno u gradovima u kojima kompanija ima najviše zaposlenih - Novom Sadu, Pančevu i Zrenjaninu.

Po rečima pokrajinskog sekretara saradnja sa kompanijom NIS - Gazpromnjeft je i do sada bila izuzetno uspešna, jer se kompanija pokazala kao izuzetno korporativno odgovorna, posebno u onim opštinama u kojima posluje, a novopotpisani sporazum tu saradnju dodatno unapređuje, jer se radi o posebno važnoj oblasti.

U međusobnoj saradnji biće omogućeno svim radnicima da svoju otpremninu, koja je u slučaju NIS i veća od zakonske obaveze, iskoriste na pravi način i stvore osnov za novu egzistenciju. Pokrajinska Vlada je i do sada posebnu pažnju posvećivala programu i projektima očuvanja i otvaranja radnih mesta, i podsticala socijalni dijalog kao temelj i pretpostavku uspešnih rešenja u oblasti zapošljavanja. Zato je važno da ovde u NIS upravo imamo predstavnike sindikata, poslodavaca i pokrajinskih organa kao potvrdu uspešne brige o zaposlenima, kao i asistencije i podrške svima koji će, po prestanku rada u NIS, zasnovati sopstveni posao.

Kako je danas najavljano, Centar za edukaciju nezaposlenih lica i sticanje znanja i veština počeće sa radom krajem godine, a od njega se očekuju značajni rezultati i velika uloga u pomoći svima onima koji žele prekvalifikaciju ili sticanje znanja i veština neophodnih za pokretanje sopstvenog posla.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik